Kas

İMAM HATİP OKULLARININ KURULUŞUNUN 67.YILDÖNMÜMÜ OKULUMUZ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLADIĞI PROGRAMLA KUTLANDI.

Tem

OKUL MÜDÜRÜMÜZ HAYDAR DEMİRTEKİN ÖNCÜLÜĞÜNDE İLİMİZ ORTAOKULLARINDA TANITIM GÜNLERİNE DEVAM EDİYORUZ.ZİYARET KAPSAMINDAKİ ORTAOKULLARA OKULUMUZLA İLGİLİ BROŞÜR AFİŞ VB. TANITICI DOKÜMANLAR VERİLDİ.

Mrt

19 Mart 2021 tarihinde düzenlediğimiz eTwinning Semineri ile "My World My Languages" projemiz ve projemiz kapsamında yaptığımız çalışmalar hakkında velilerimize sunum yaptık.

Şbt

Proje kapsamında yaptığımız etkinliklerimizi blogumuzdan takip edebilirsiniz.

Şbt

Okulumuzda 20 Şubat 2021 tarihi itibariyle "eSafety Label Bronze" (eGüvenlik Etiketi) alınarak güvenli internet kullanımını yaygınlaştırma yolunda önemli bir adım atılmıştır.

Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi

PANDEMİ MÜCADELESİNDE YKS BAŞARISINA UZANAN YOL

HEDEF 2021 PROJESİ

Ara

Okulumuz öğrencileri tarafından proje kapsamında yapılan etkinlikler

Okulumuz "Okulum Temiz Projesi"ne hazırdır.

2020 YKS TERCİHLERİN ALINMASI

Mrt

EBA TV YAYIN PROGRAMI

Ara

Iğdır il merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İmam Hatip liseleri arasında 'Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Yakup ALHAN, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Konuşmasında;

Şube Müdürü Yakup ALHAN, ''Bugün burada Din Öğretim Genel Müdürlüğümüzün planladığı Türkiye geneli imam hatip liseleri Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmamızı gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz.Programa hepiniz hoş geldiniz.'' sözüyle başladı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce geleneksel hale gelen bu yarışmamızın amacı Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda;Kur'an'ı Kerim,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Hz.Muhammd'in Hayatı,Temel Dini Bilgiler dersi kazanımlarını desteklemek,öğrencilerin mesleki bilgi ve becerileri ve yetkinliklerini geliştirmek,sosyal ve kültürel gelişimlerin katkıda bulunmaktır.

Şube Müdürü Yakup ALHAN, gerek ülkemizde gerekse dünyada Kur'an-ı Kerim eğitimi ve öğretimi bazı dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli açık tüm engellemelere  rağmen müslümanların sahip çıkmasıyla varlığını kesintisiz sürdürmüştür.Ülkemizde halkımız kendi kurduğu ve sahip çıktığı müesseseleri aracılığıya Kur'an-ı Kerim eğitimi ve öğretimini idame etmiştir.Ancak büyük çoğunluğu müslüman olan ülkemizde tüm imkanlara rağmen Kur'an-ı Kerim'i okumadığımız,anlamaya gayret etmediğimiz ortadadır.Bizler bu konuda ilimizde güzel çalışmalara imza attık: Iğdır geneli okullarımızda Kur'an-ı Kerim dersinin seçiminin, Türkiye ortalamasının üzerinde cereyan etmesine katkıda bulunduk.

Şube Müdürü Yakup ALHAN,  Yarışmamızın gerçekleşmesi sürecinde  sayın jüri üyelerimize,koordinatör okulumuzun müdürü Ali BEKEHAN'a diğer yönetici ve öğretmen  arkadaşlarıma , yarışmaya katılan öğrencilerimizi yetiştirmede emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimizden Allah razı olsun diyor katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor hepinizi sevgiyle selamlalıyorum.

Jüri Başkanı Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş.Grv. Aynur ÇINAR, yarışma ile ilgili genel açıklamalar ve uyulması gereken kurallardan bahsettikten sonra yarışma başladı.

Genç Nida Kur'an-ı Kerim'ii Güzel Okuma yarışmasında;

Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Helin GÖVEZ birinci,

Aralık Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selin İDİS ikinci,

Tuzluca Kut'ul Amare Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Medine ÇELT üçüncü,

Iğdır Şehit Emin Güner Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yağmur DAŞDEMİR dördüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerimize Katılım Belgelerini ve ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Yakup ALHAN ve okul yöneticilerimiz tarafından takdim edildi.

Ara

OKULUMUZ İLE IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA DERS İÇİ VE DERS DIŞI  EĞİTSEL, KİŞİSEL - SOSYAL AÇIDAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. PROTOKOL KAPSAMINDA:

Iğdır Üniversitesi fen ve sosyal bilimler öğrencilerinin, okulumuzda bir eğitim-öğretim yılı boyunca staj yapabilme imkanına sahip olması,

Iğdır Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin, gönüllülük esaslı katılımlarıyla okulumuz öğrencilerine yönelik hazırlık ve yetiştirme kursları, etüt programları düzenlenmesi,

Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencilerinin, Iğdır Üniversitesi kampüs ve kütüphanelerinden faydalanması, Üniversite öğretim üyeleri ile kariyer merkezinin danışmanlık hizmetlerinden istifade edebilmesi sağlanacak.

Iğdır Üniversitesi, okulumuzdaki öğretmen ve yöneticilere yönelik  hizmet içi eğitimler düzenleyecek ve protokol dört yıl süreyle geçerli olacaktır.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının e-okul, e-kurs ,dinogretimigov.tr, eba vb.uygulamaların okulumuz öğretmenlerine tanıtımı okul Müdür Yardımcısı Ünal GÜL tarafından gerçekleştirildi.Öğretmenlerimize elektronik ortamların nasıl kullanılacağı konusunda gerekli bilgi aktarıldı. Okulumuz öğretmenleri,böyle bir çalışma için Okul Müdürümüz Ali BEKEHAN'a teşekkür etti.