Nis

okul bahçesine bölge şartlarına uygun,yöresel ağaçların ve çiçeklerin bir düzen çerçevesinde dikimlerinin yapılması sağlandı

Nis

Iğdır Kız İmam Hatip Lisesi İ.H.L meslek dersleri öğretmenleri tarafından "Kuran-ı Kerim ve Peygamberin İzinde Giden Bir Nesil" yetişmesi temennisi ile 40 ayet 40 hadis bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Sınıf kategorilerinde düzenlenen yarışmada;

9. sınıf kategorisinde 9A sınıfı kazanan taraf olmuştur. 9A sınıfını temsilen Helin GÖVEZ, Tuba BARULAY, Ceylan ARGA yarışmıştır.

10. sınıf kategorisinde 10C sınıfı kazanan taraf olmuştur. 10C sınıfını temsilen Hazal KOCA, Berfin AKTAŞ ve Rabia MALK yarışmıştır.

11. sınıf kategorisinde 11A sınıfı kazanan taraf olmuştur. 11A sınıfını temsilen Gülsenem SEVER, Tevrat AKTAŞ ve Sevda BAYDEMİR yarışmıştır.

Nis

2018/2019 eğitim öğretim yılı 2.dönem veli toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı.

Nis

Dursun Ali TAŞÇI Bey öğrenci ve öretmenlerimizle buluşmasında şu tavsiyelerde bulundu. İnsan kimi severse ilgisi ve sevgisi onun sevdiği kişiye yönelir.Babaannemin ninnileri sayesinde Yunus Emre´yi sevdim ve Edebiyatçı oldum,dedi.Öğrencilik yıllarındaki yaşadığı  zorluklara değinen yazar İnsanlara karşı önyargılı olmaktan uzak durmamızı istedi. Adeta bir doktor misali insanlara zarar veren hastalık virüsü ile uğraşın insanın kendisiyle değil dedi. İmam Hatipliler olarakkendinizin farkına varın ve ona göre yaşayın tavsiyesinde bulundu.Düşmekte olan uçakta Ateist bulamazsınız diyen düşünür/yazar Firavun örneğini verek son anda herkesin iman ettiğini anlattı.  Öğrencilere nasıl insan olmamız konusunda Mevlana´dan şu kıssayı anlattı."Köpek beni ısırdı ama ben onu ısırmadım.Çünkü ben insanım dudağımı ısırdım".Kitap okumanın önemine de değinen Dursun Ali TAŞÇI Bey şu tavsiyelerde bulundu.Önce yüzmeyi öğrenin sonra denize atlayın.Aksi halde boğulma ihtimaliniz yüksektir.Dolayısıyla önce kendi medeniyetinize ait olan seçkin kitaplar örneğin Necip Fazıl KISAKÜREK´in "ÇÖLE İNEN NUR" okuyun sonra başka eserlere yönelin,dedi. Ayrıca "Boyum neden kısa?"gibi günü birlik takıntılar edinerek hayatı kendinize zehir etmeyin.İnsanın içini yakan iki zehirli gaz vardır. Bunlar "Nefis ve Şeytan". Eğer bu ikisini İslam ile ıslah edrsek iyi insan oluruz.Son olarak  öğrencilere kendilerini ve Rablerini tanımalrı gerektiği nasihatinde bulunan yazar Eğitimi de fıtratın gelişimi olarak tanımladı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulu ve Mehmet Akif ERSOY´U anma programı okulumuz konferans salonunda coşkulu bir şekilde kutlandı. bu programda Türk Dili ve Edebiyat öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu ´MEHMET AKİF´ temalı orotoryo çalışması yapıldı. Ayrıca İstiklal Marşı´nın öğrencilerimiz tarafından işaret diliyle gösterimi gerçekleştirildi. Okul Müdürümüz Ali BEKEHAN, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında milli ve manevi değerlerinin korunması konusunda Türk gençliğinin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini dile getirdi. Bu vatanın müdafasında Türk gençliğine çok büyük bir iş düştüğünü önemle vurguladı.

Ara

ilahiyat fakültesinden Şadi EREN öğretim üyesi, yazdığı kitabını öğretmenlere hediye etti. öğretmenler de kitabı okuduktan sonra kitabın müzakeresi yapıldı. Eğitim felsefesi, öğretmenlik, öğretmenliğin misyonu, millî, manevî ve evrensel sorumlulukları üzerine bir kitap  okundu ve müzakere edildi.

Ara

Okuyan 7´ler projesi kapsamında en az yedi kitap okuma takımının oluşturulması sağlanadı. Öğrenci ve öğretmenlerin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün kütüphaneler kurulacak ve öğrencilerin aktif olarak kullanmalarını sağlayacak programları düzenlendi.